Default blog banner

Hogyan lehet a jó nő még jobb?

Interjú Vágyi Ildikó magyarországi szépségmesterrel:

- Mióta dolgozik ön a szépségiparban?

- Több mint 15 éve vagyok sminkes, kozmetikai, szín- és stílustanácsadó. Hobbinak gondoltam először, aztán a szakmám lett. Élvezem, hogy nap mint nap nőket - és férfiakat is - szépítek meg, megtanítva őket a harmonikus és egészséges külső megteremtésére.

- Mi az aktuális kihívás a szépségiparban?

- Azt tapasztaltam, hogy egyre igényesebbek az emberek és nagyobbak az elvárások a tökéletes megjelenéssel kapcsolatban. Egy emberről alkotott első benyomásunk már az első 2-4 másodpercben kialakul, még mielőtt kezet fognánk vele és bemutatkoznánk. A csíkszeredai két nap például annak jegyében fog telni, hogy megmutassam, hogyan érvényesül bárki már az első 2 másodpercben.

- Jelenleg két trend érvényesül párhuzamosan. Az egyik a műanyag imádata (pl. plasztikázás, műköröm), a másik pedig „a több kevesebb" elvére alapuló, naturista hozzáállás, (pl. természetes alapanyagú kozmetikumok használata). Melyik fog nagyobb teret hódítani?

- Én az egyéniséghez igazított trendben hiszek és ezt is tanítom. Nem trendkövetésről, inkább egyénkövetésről beszélek. Arról, hogy minden ember egyedi, saját stílusjegyekkel, amelyeket segítek felfedezni mindenkinek. Természetesen nagyon furcsa lenne, ha valaki úgy öltözne, úgy hordaná a frizuráját, úgy sminkelné magát ma, mint az 50-es években. (Bár ha stílusosan teszi, miért is ne?!) A trendekről csak annyit, hogy mindig visszatekintenek. Most például a 80-es évek térnek vissza, persze a mai korba illően.

- Az Egyesült Államokban akár hétvégi bevásárlás közben, a mallokban is be lehet adatni botoxinjekciót, ami megszabadít a ráncoktól. Nálunk is ez lesz a gyakorlat? Hisz malljaink már vannak.

- Nem értek egyet a botox-kezeléssel, nem is ajánlom senkinek. Számtalan más, természetesebb módja van annak, hogy fiatalosabbá tegyük az arcunkat. És ezt nemcsak kozmetikumokkal lehet elérni, hiszen már egy megfelelő színű ruha viselésével arcunk fiatalosabb, üdébb megjelenésű lehet. Tulajdonképpen ezt mutatom meg a színtanácsadás során.

- A szépségipar nagymértékben befolyásolja az emberek mentalitását, szépről alkotott képét. Nem gondolja, hogy az egész társadalmat eltorzítja ez a mértéktelen mássá válni akarás?

- Szerintem az emberek önmagukat keresik, azt, hogy miként tudnának kiteljesedni, harmonikus, sikeres életet élni. Nem mássá akarnak válni, hanem önmaguk legjobbjává. Elvem, hogy mindenki érezze jól magát a bőrében, mert akkor nagyobb energiákat lehet megmozgatni a többi kérdés megoldásához.

- Míg régen a szépség egyben egészséget is jelentett, manapság sok vegyi anyagot használnak a szépségápolásban, amelyek károsítják a bőrt, a hajat. Erről mi a véleménye?

- Ma is érvényes, hogy nincs szépség egészség nélkül. Oda kell figyelni a megfelelő táplálkozásra, folyadékbevitelre, mozgásra és bőrtípusnak megfelelő bőrápolásra is. Pozitív életvitelre van szükség. Én hiszek a természet erejében, védem a természetet és használom is a javait. Olyan biokozmetikumokat és sminkeket használok, melyek nemcsak táplálják és védik a bőrt, hanem meg is fiatalítanak. Már az ősi korokban tudtak ezekről a növényekről, és én meg is mutatom őket, hiszen miért is használnánk mást?

- Számtalan női magazin tanít arra, hogy mit viseljük, hogyan sminkeljünk, hogyan hordjuk a hajunkat. Az ön kurzusa miben több ennél?

- Mivel minden ember más külső adottságokkal rendelkezik, nem érvényes mindenkire minden praktika. Én azzal ismertetem meg a résztvevőket, milyen saját praktikákat tudnak bevetni a tökéletes érvényesülés érdekében, és gyakorlatban lehet mindezeket látni, megtanulni.

- A stílus megtanulható, vagy kell némi tehetség is hozzá?

- Világunkban túl sok és túl gyors az információáramlat, ezért nehezebb eligazodni az olyan dolgokban is, hogy miként öltözködjünk, sminkeljünk ahhoz, hogy magunkat adjuk. Ha valaki tehetséges ebben, jó dolog, de megfelelő gyakorlással talán még több is elérhető.

- A szórólapján az áll, hogy „csak önre figyelek". Hogyan éri el azt, hogy ötven hallgató közül mindenki választ kapjon saját, specifikus kérdéseire?

- Nő vagyok (anya, testvér, feleség, üzletasszony), és nőkre figyelek. Ezért pontosan tudom, mire kíváncsi egy nő. Tökéletes, sikeres és harmonikus életre törekszünk. Megmutatom az érvényesülés minden apró fortélyát. A két nap alatt egyszerre tárul fel mindez a hölgyek előtt. És kérem, készüljenek, mert még jobb nők lesznek!


Az ismeretterjesztést célul kitűző EduTech Consulting Kft. különböző témakörökben szervezett felnőttképzési rendezvényei egyre népszerűbbek. - Igyekszünk azonosítani azokat a szakterületeket, amelyekkel kapcsolatban információs igények merülnek fel, és megtalálni a legmegfelelőbb előadókat az egyes témákhoz. Így került sor korábban például Görög Ibolya protokollszakértő vagy Tonk Emil, a magyar marketingszövetség elnökének előadássorozatára, de szerveztünk már gasztronómiai rendezvényt is, mesterszakácsok részvételével - mondta el Ferencz Ágnes cégvezető.


Fröhlich Orsolya

Hargita Népe napilap, 2009. november 25. szerda, XX. évfolyam 228. szám


 A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában. A weboldal további használatával beleegyezik a sütik használatába! ELFOGADOM