Default blog banner

A hatékony kommunikáció tanulható

És azon gondolkodott, hogy korunk – vagy éppen az ókor – híres szószólói megtanulták, hogyan kell kiállni mások elé vagy egyszerűen a szükséges kompetenciákkal születtek?

Nos, van, akiben megvolt a tehetség, de ez önmagában kevés. A retorika kiemelkedő alakjai is jelentős időt fordítottak a beszédtechnika fejlesztésére. Ennek jelentőségét óriási hiba lenne lebecsülni, mert az üzleti sikerek 80%-a a kommunikációs készségektől függ.

Ezzel tisztában volt többek között korunk egyik gyakran emlegetett legendája, Steve Jobs is, akiről szinte mindenkinek az jut eszébe, hogy magabiztosan állt ki a tömeg elé és a mondanivalójával lebilincselte az előadásán résztvevőket. Pedig fiatalkorában ez egyáltalán nem így volt: szégyenlősen, botladozó nyelvvel állt ki alig néhány ember elé.

Az, hogy legenda lett, annak köszönhető, hogy tudta, hogyan játsszon a hangerejével, a hanghordozásával, hogyan gesztikuláljon, milyen legyen a testtartása, a hangmimikája.
Vagyis elszántsággal és tanulással bárki lehet Steve Jobs vagy éppen Arisztotelész.

 A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában. A weboldal további használatával beleegyezik a sütik használatába! ELFOGADOM